Tape


Acu-tape/Kinezio-tape ragasztás


A Kinesiotape módszer célja, hogy a tapasz segítségével a test öngyógyító mechanizmusát támogassa a zavart területeken. A szalagok elasztikus tulajdonságai lehetővé teszik az izomműködés normalizálását. A technika alapvető lényege, hogy a felragasztott szalag megemeli a bőrt az alatta lévő izomtól.

A megemelés következtében fokozódik a nyirokképződés, ezáltal a nyirokfolyadék egyszerűbben tud a nyirokrendszerbe visszajutni. Csökken a nyomás a szövet közti térben, és mérséklődik a bőr receptorok ingerlése. A gyulladást fenntartó fájdalom csökkenésével megszakad egy ördögi kör, s a gyógyulás organizációs szakasza hamarabb elindulhat.

Miben nyújt segítséget a kineziotape?

1. Javítja az izomműködést
2. Javítja a keringési zavarokat
3. Fájdalomcsillapításban
4. Izületi funkciók támogatásában

Milyen esetekben javasolt a kineziotape?

A Kinesio szalag használata csökkenti az izmok és az ízületek terhelését, igénybevételét, segíti az izommunkát és az izmok működését, továbbá javítja a nyirokáramlást. A Kinesio Tapet izomfájdalmak, húzódások, rándulások, hátfájás, derékfájás, ízületi és porckorong-problémák, izom-rendellenességek, sportsérülések, illetve lymphoedema kezelésre lehet használni.

Kinek ajánlott?

Bárkinek, aki a fent felsorolt problémák bármelyikével küzd. Különösen ajánlott azoknak, akik fokozott fizikai terhelésnek vannak kitéve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése