2012. január 10., kedd

A fáradtság jótékony hatásai

Tegnap kicsit "túltoltam" a napomat. Dolgoztam, tanultam, táncoltam, tanultam... nagyjából ez volt a program, mindezt persze maximális lendülettel. Ennek következtében éjszaka mondhatni becsuklottam az ágyba, amit azonnali kóma követett mindaddig, míg a tündibündi macskám úgy nem gondolta, hogy hajnali kettőkor kell - ismét - megölni az ajtóba akasztott piros-sípolós műegeret. És bár a sípolót következetesen és jó előre tönkretettem benne, az egér sokszoros koppanása az ajtófélfán és annak ütemes visszhangja a polgári lakás belterében nem volt túl pihentető.
De! Ami a lényeg és amin magam  is meglepődtem: reggel a gyűrött ruhám is jobban nézett ki nálam (nah nem ezen lepődtem meg), így elhatároztam, hogy most aztán rendbe szedem magam, mégiscsak nézzek már ki valahogy! És csodák-csodájára a végeredmény elég pofás lett. A napom folytatása még mindig elég homályos emlékeimben egészen addig, míg el nem fogyasztottam egy finom kávét és egy sütit munka előtt, a hulló hópelyhek bámulása közben. További fekete folt következett, mikor is a nagyjából a munkahelyemen találtam magam, ahol újabb adag kávé infúziós adagolására adtam a fejem. Azt kell mondjam, hogy régen éreztem már ilyen finomnak a 3 in 1 gépi kávét. És ez így ment egészen idáig...
Úgyhogy kávét egy ideig nem iszom, ellenben rájöttem arra, hogy nem is olyan rossz dolog a fáradtság. Kicsit delíriumos, csöppet lassú, enyhén homályos, mégis sokkal de sokkal jobban tudom értékelni általa a máskor napi rutinnak tetsző dolgokat. Finomabb a kávé, kedvesebbek az emberek (a szelektív hallásnak köszönhetően), dallamosabb a zene és sorolhatnám.
Ne restelljük tehát átadni néha magunkat a teljes fáradtságnak, mert jótékony hatásai felbecsülhetetlenek!

És íme a bűnös :)))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése