2013. augusztus 30., péntek

Tánc a naplementében

Ismét megörvendeztetett a sors azzal, hogy lehetőségem volt táncot alkotni két olyan egyéniségnek, akik most szombaton szentelik meg kapcsolatukat egy csodás esküvő keretében. Külön megtiszteltetésnek érzem, hogy engem kértek fel arra, hogy segédkezzek a nyitótáncuk elkészítésében, betanulásában. Ilyenkor mindig megerősödik bennem az a bizonyosság, hogy nincsenek véletlenek, és pont azok az emberek találkoznak életük során, akiknek dolguk van egymással. Akár csak egy tánc erejéig...

Mielőtt megismerkedem egy párral mindig elhatározom, hogy most aztán tényleg leülünk az első alkalommal, és átbeszéljük, pontosan ki mit szeretne, vár el ettől az egésztől, megtervezzük az órákat, átbeszéljük jó előre az időpontokat, stb. De mire odaérek, mindig rájövök, hogy ez szinte lehetetlen, hiszen annyi teendő, feladat, érzelem, gondolat kavarog ilyenkor a fejekben, hogy elvárhatatlan a pontos, precíz menetrend. És ez az egész éppen ettől zseniális.

A hirtelen helyzetek szülik a legjobb és legkreatívabb pillanatokat. Rám szinte mindig inspiratív hatással van az, ha gyorsan és hatékonyan kell megoldani helyzeteket. Ilyenkor az ember kénytelen az intuícióira hallgatni, hiszen nincs idő hosszasan átgondolni, megrágni majd megemészteni minden egyes apró mozdulatot. És a megérzés szinte minden esetben csodás, hullámzó produktumot eredményez.

A főpróbát a Kopaszi gáton, az Öbölházban tartottuk. Nem mondom, hogy nem volt olyan pillanat az elmúlt hetekben, amikor azt éreztem, hogy rezeg a léc a koreográfiával kapcsolatban, de ez a kósza zavar igen hamar elmúlt, látván a kitartást, akaraterőt és lelkesedést, amit tapasztaltam mindannyiunk részéről. Így az "utolsó előtti" táncnál már kétségem nem volt a felől, hogy célba értünk.

Teljesen biztos vagyok benne, hogy holnap, életük legszebb napján egy csodás, örömteli és tökéletesen hullámzó táncot fognak bemutatni, megtisztelve ezzel azokat, akiket a világon a legjobban szeretnek.

Megtisztelve ezzel egymást és természetesen engem, hogy része lehettem ennek a folyamatnak.

Ezúton is nagyon szépen köszönöm!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése