2016. november 6., vasárnap

A jóga és én



Az egyik legszebb dolog az életben a változás… tetszik van nem, ez egy olyan változó, amivel mindig számolnunk kell. Pár évvel ezelőtt elképzelni sem tudtam, hogy akár egyetlen percre is belassuljak. Csak rohantam-rohantam és észre sem vettem, hogy ezzel egy időben az élet is elrohan mellettem.

Internet, facebook, instagram, chat, munka-munka-munka, nem alvás and so on… Az ember hamar kiég, ha nem jön rá időben, hogy ez a fajta élet sokba kerül! Szerencsére, vagy inkább hála az égnek események sorozata rádöbbentett arra, hogy nem szükséges ekkora hibát elkövetnem ahhoz, hogy előrébb jussak.

Nem hazudok, rohadt nehéz volt leállni, és nem is ment – ma sem megy – túl hosszú időre. A hozott „anyag” elég sok mindent meghatároz bennünk. DE! Ha a kontroll a kezünkben – és nem másokéban van, akkor mi döntünk az életünkről. Nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy produktív, egészséges és boldog mindennapjaink legyenek. Mert higgyétek el: más nem fog! Igenis önző világban élünk, de ezen is változtathatunk. Ha mi rendben vagyunk, képesen leszünk valóban törődni másokkal. Ha nem, akkor veszett fejsze nyele.

És hogy miért írom le mindezt?

Számomra a jóga nem egy spiritualitással átitatott, túllihegett, túlhipe-olt, megfoghatatlan valami…

Engem a jóga lelassít, rendbe rakja a gerincem, tartást ad, rugalmasságot.

Közelebb hozza hozzám a vendégeimet, barátaimat, kellemes, sokszor vicces pillanatokat teremt, amit fantasztikus érzés megélni.

Arra tanít, hogy a pillanatban éljek! Ne rágódjak a múlton, ne gondolkozzak egyfolytában a jövőn. 

Csak legyek… önmagamnak… azoknak akik fontosak nekem és akiknek – én – fontos vagyok.


Így vagyok én ezzel a jóga dologgal. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése