2012. január 1., vasárnap

Az idő, ami mindig mindenre elég

Amikor megkérdezték tőlem idén, hogy mit is kérek Karácsonyra, azt válaszoltam, hogy Időt, méghozzá olyat, ami mindig mindenre elég. Erre bölcs tanítóim azt válaszolták: hiszen tudod te... arra van időd, amire szánsz! 
Eme többnyire filozofikus kiborulásom olyan négyszer, ötször szokott elkövetkezni az év különböző pontjain és változatos finálékat szokott megérni a teljes megnyugvás és a pillanatnyi kiábrándulás között. Sokszor gondolok ilyenkor arra, hogy mi felnőttek még mindig hajlamosak vagyunk úgy viselkedni, mint a gyereket. Pedig ha visszagondolunk ehhez képest az maga volt a nyugalom és világbéke, még akkor is, ha a valóság körülöttünk sokkal kuszább is volt, mint amennyit fel tudtunk fogni belőle. Gondolkoztam, miért siratom sok esetben vissza azt az időszakot, és nem is oly rég rájöttem: az idő miatt! Mindennek megvolt a helye és az ütemezése: kelésnek, evésnek, tanulásnak, edzésnek, játéknak és boldogok voltunk. Igaz, más volt az, aki tervezte napirendünket, mégis megnyugvással töltött el minket a teljesség gondolata, a nélkül, hogy értettük volna. 
Tehát, ha ez akkor ment, akkor most is menni fog! Így 2012 hajnalán mindenre fogok időt szánni, amire csak akarok és amitől biztosan jobban, testben-lélekben egészségesebben érzem magam. Mint már írtam: tudom, hogy ez nem könnyű, de bíztatok mindenkit erre!
Időt kell szánni magunkra: a testünkre, szellemünkre, vágyainkra és legfőképpen nőiességünkre és férfiasságunkra. Sok mindenben rátalálhatunk a titkokra, de a sport és a ritmus az, ami szerintem a legközelebb áll ahhoz a "transz szerű" állapothoz, ahol kitisztul belőlünk minden, aminek nem kell ott tanyát vernie. Persze ehhez is sok minden kell, de ha az elhatározás megvan bennünk, hogy változtassunk életünkön, akkor már a jó úton járunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése