2012. február 23., csütörtök

Alakformálás felsőfokon

Miután abbahagytam a versenyzést 15 évesen, úgy döntöttem, hogy a pihenés időszaka következik az életemben. Elég hamar kiderült azonban, hogy a lehető legrosszabb dolgot cselekedtem, teljes mértékben leálltam a sporttal, egyik percről a másikra. Mire észbe kaptam, eltelt fél év és én 15 kilóval nyomtam nehezebbet.

Amikor annyira tompa vagy, hogy mások megjegyzéseiből sem veszed észre azt, hogy valami probléma van veled és rajtad, az mindennek a legalja. Ez történt velem is. Sportoló lévén, egy idő után kénytelen voltam rájönni hibás döntésem következményeire és jelzem: nem volt kellemes érzés ezután belenézni a tükörbe. Elkeseredés, szomorúság, kiábrándultság töltötte el az elmémet egészen egy pillanatig. :) Aztán elkezdtem azon agyalni, hogy hogyan is lehet a folyamatot visszafordítani. 

A gondolatokat tettek követték, így az akkori és mindenkori legjobb barátosnémmal elkezdtünk lejárni a helyi tűzoltóság - elég férfias - konditermébe, melyet aztán az elkövetkező években is igen sűrűn látogattunk, főként együtt. Edzettünk, futottunk a tónál, sokat beszélgettünk és észre sem vettünk, hogy a kilók leolvadtak rólunk és igen szépen formálódtunk. Eltelt 3 év és a szalagavató táncunkra úgy néztünk ki, mint két fitness lady. :)

Ezután nem volt gond az önmagunkkal és a tükörrel való szembenézéssel, de azt egy életre megtanultuk, hogy a sport és a testünk egy olyan projekt, amivel megállás nélkül, szüntelenül és rendszeresen kell foglalkoznunk. Ez így elsőre ijesztően hangozhat, de ha megtaláljuk azt a mozgást, amiben igazán jónak és boldognak érezzük magunkat, majd ezt beépítjük az életünkbe, a napi rutinunkba, akkor egy idő után nem tudunk már nélküle létezni.

A másik fontos része a folyamatnak a társaság. Vannak emberek, akik a magányos farkas típusok és egyedül szeretnek sportolni. Bár sokszor még ők is elismerik azt, hogy a jó társaságnak rendkívüli húzóereje van. Ezt a közeget kell mindenkinek megtalálnia, és akkor nem lesz baj a továbbiakban... termelődhetnek a boldogsághormonok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése