2018. január 8., hétfő

Welcome 2018


Rendkívül fontosnak tartom azt a folyamatot, amikor lezárom az előző évet és nekilátok a következő megtervezésének. Számomra ez körülbelül egy hónapot vesz igénybe, és már jócskán átnyúlik a következő évre, hiszen ekkor jobban fel tudom mérni a rendelkezésemre álló erőforrásokat. Tiszta szívvel és ésszel ajánlom ezt a módszert mindenkinek, hiszen ezáltal világosan kirajzolódik a fejlődés íve.

Én általában részterületenként vizsgálódom ilyenkor. Munka, magánélet, edzés, hobbi, rekreáció. Mire mennyi időt fordítottam és mennyit szeretnék idén. Hány százalékban sikerült megvalósítanom az előző évben kitűzött céljaimat. Mit viszek át 2018-ra és milyen újabb kihívások jönnek hozzá.
Ilyenkor zajlik az üzleti-és marketingterv elkészítése, az edzésprogramom kialakítása, étkezési napló megtervezése, tanulmányi célok kitűzése, utazások szervezése.

Minden évre próbálok valami teljesen "eltérő" dolgot is belecsempészni az éves tervembe. Tavaly ez az angol nyelv továbbfejlesztése volt, illetve valamely új nyelvvel való ismerkedés. Már most látom, hogy ezek a folyamatok még jó pár évig repertoáron maradnak.

Szeretném hangsúlyozni, hogy egy ilyen tervezési folyamat nem arra szolgál, hogy lekorlátozzam vele magam. Nem fogok a kardomba dőlni, ha heti 5 edzés helyett csak 3 jön össze. Ahhoz kell, hogy irányt mutasson és inspiráljon a mindennapokban. Ha elakadok, segítsen továbblendülni.

A tavalyi év nagy újdonsága volt számomra, hogy végre elkezdtem felfedezni a világot. Több helyen jártam egy éven belül, mint előtte egész életemben. És itt sem kell nagy dolgokra gondolni. Magyarország csodálatos. És minden utazásom rádöbbent arra, hogy mennyi mindent nem láttam még abban az országban, ahol élek. Persze fantasztikus élmény elutazni, kitekinteni, felfedezni új országokat, kultúrákat. Szeretettel ajánlom mindenkinek!

Másik nagy újdonság, aminek a jövőtervezésemet tekintve van rendkívül nagy jelentősége, az a Coach Akadémia elkezdése. Már az csodaszámban ment, hogy sikerült összekaparnom rá a pénzt. (Minden nap hálát adok az égnek a férjemért, aki minden elborultnak tűnő ötletemet támogatja. :)) Ilyenkor azért újra és újra visszatér a hitem abban, hogyha valami el van rendelve, akkor ahhoz valahogy megkapjuk a rávalót. Erre a hitre mondjuk idén is nagy szükségem lesz.

A coach-á válás 2018 egyik legnagyobb kihívása számomra. Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy a már meglévő vendégeim maximálisan mellettem állnak és jól fogadják szárnybontogatásaimat. Ha ők nem lennének, soha eszembe sem jutott volna, hogy edzői mivoltomat továbbfejlesszem egy olyan irányba, ami már a lélekkel, célokkal, vágyakkal is foglalkozik.

Remélem sikerül motiválnom benneteket arra, hogy igenis tervezzetek! Tűzzetek ki célokat, tanuljatok új dolgokat, segítsetek akinek csak lehet. Mert az elvesztegetett élet, nem élet. Legalábbis nekem nem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése