2012. március 20., kedd

Tavaszi változások

Imádom a tavaszt... nem is tudom leírni, mennyire! Egész évben talán ilyenkor érzem leginkább a változás jótékony hatásait. Hogy ez az évszaknak, a jó időnek, a napsütésnek köszönhető-e, azt inkább nem is firtatom, nem is fontos.

A lényeg az, hogy a levegő illata azt sugározza, hogy megújul a világ, újjáéled minden, az ember is felébred hosszan tartó téli álmából, kimerészkedik a szabadba, és elkezdi az egyik kedvenc tevékenységemet: a pörgést!   Az erdők megtelnek túrázókkal, a Liget tele lesz kutyasétáltató, babát-tologató, beszélgető, "szerelmeskedő" emberekkel, akik fütyülnek minden gondra és bajra. Akkor és ott nem létezik ugyanis számukra más, csak a pillanat öröme!

Nem hiszek a tavaszi fáradtságban. A télen volt elég időnk punnyadni, ellenni, nagyokat aludni. De mától elkezdődnek a változás napjai, amikor bármit megtehetünk, amit csak akarunk! Ilyenkor érdemes új tevékenységekbe fogni, megtanulni valami újat és ismét elkezdeni foglalkozni saját testünkkel, lelkünkkel, egészségünkkel.

Már alig várom, hogy a jó levegőn futhassak végre, lépdelhessek a friss pázsiton és mindeközben ne gondoljak az égvilágon semmire!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése